Urnatemető

Urnatemető

 

Rákospalotai Evangélikus Nagytemplomunkban 2006 óta működik az urnatemető. A temetők ridegségét oldó, bensőséges, meghitt környezetben emlékezhet szeretteire. A búcsúztató szertartásra a templomban is sor kerülhet, ahol felekezeti kötöttség nélkül, bárki temetkezhet.

 

Urnatemetőnk nyitvatartása

Minden csütörtökön 16.00 – 18.00 óráig
Minden vasárnap 9.00 – 13.00 óráig

 

Az ünnepek nyitvatartási idejét minden esetben az urnatemetőben és a templom előtti hirdetőtáblán feltüntetjük.

  • A látogatás során fokozottan kell ügyelni a kegyeleti szabályok betartására és az urnatemető tisztaságára és rendjére.
  • A hozott virágokat a középen lévő urnatemetői oltár előtti nagy vázákban lehet elhelyezni, melyet minden héten, vasárnapon, az Istentiszteleten is jól láthatóan a templomi oltárra helyezünk el. Más vázák elhelyezését nem engedélyezzük. Kerüljük a művirágok és száraz virágok hozatalát.
  • A mécsesek meggyújtására vasárnaponként az Istentisztelet előtt 9.00-9.45- ig a templomban erre a célra kialakított helyen van lehetőség.
  • Kérjük, hogy a temetésre és más alkalomra vágott virágot vagy virágtálat hozzanak. Az altemplom levegőjének magas páratartalma miatt a koszorúk drótja rozsdásodik, amely a járólapot károsítja, ezért koszorúk és temetési sírcsokrok elhelyezése tilos.

Ügyintézés:
A templom irodájában van lehetőség urnahely igénylésre Ponicsán Erzsébet lelkésznővel való telefonos egyeztetés után.

Szükséges iratok:
Személyi adatok (az urnasírhely megváltója és az eltemetendők adatai), személyi igazolvány.

 Rakospalota nagytemplom regi foti ut urnatemeto1

 

 

Please publish modules in offcanvas position.